Molton Brown orange & bergamot

Vandaag ga ik voor de eerste keer een vegan en cruelty free parfum bespreken. Vegan is de afkorting van veganistisch en wil zeggen dat er geen dierlijke ingrediënten zijn gebruikt. Cruelty free wil zeggen dat de ingrediënten en het eindproduct niet op dieren zijn getest.

Vandaag ga ik het hebben over orange & bergamot van het Britse merk Molton Brown. Ik ga het hebben over de eau de toilette. Deze kwam uit in 2015. Hieronder zie je een foto van het parfum met de doos waarin het komt.


Zoals je kan zien, is de doos grijs met in mat zilver de naam van het parfumhuis en de naam van het parfum. De flacon daarentegen is heel speciaal. Zo’n unieke flacon kom je zelden tegen. De flacon heeft een verdikte bodem om het parfum te laten glanzen. Bovenaan is de flacon donkergrijs metallic met een bolvormige dop. Op de flacon zie je in het donkergrijze gedeelte de naam van het parfumhuis, Molton Brown, en daaronder op de flacon de naam van het parfum, orange & bergamot. Hieronder zie je nog een foto van het parfum maar nu alleen van de flacon.


Dit parfum bestaat al 30 jaar en voor de herintroductie werd de inspiratie gehaald in het Spaanse Sevilla. Dit pittig parfum is kruidig en een beetje bitter.  Toch is het zeer geschikt voor zonnekloppers. Dit parfum laat je stralen. Het is een Londense ontmoeting met de traditionele flamenco die je zoveel ziet in Sevilla. Dat zie je ook terug in de reclamecampagne voor dit parfum. Als model voor hun orange & bergamotlijn werd flamencodanseres Fiona Malena gevraagd. In de reclame zie je haar gepassioneerd een flamencodans doen geïnspireerd op de orange & bergamotgeur. Hieronder vind je de link naar de reclame.

https://www.youtube.com/watch?v=WYiJ7EkshXs&t=97s

Hieronder zie je een foto van enkele parfumnoten.


Hieronder vind je de parfumnoten.

Topnoten: sinaasappel, bergamot en mandarijn uit Sevilla

Hartnoten: neroli, kardemom en galbanum

Basisnoten: muskus, ylang-ylang en cederhout

Anjana

Populaire posts van deze blog