Rosabotanica Balenciaga

Vandaag ga ik het hebben over Rosabotanica van het Spaanse modehuis Balenciaga. Tegenwoordig zetelt het bedrijf in Parijs, Frankrijk. Eerder besprak ik op mijn blog al Florabotanica. Vandaag is diens flanker Rosabotanica aan de beurt. Dit is een eau de parfum en kwam uit in 2013. Hieronder zie je een foto van het parfum met de doos waarin het komt.


Zoals je ziet, zijn de doos en de flacon rijkelijk versierd. De doos is zwart omrand met bovenaan in een witte band in zwarte drukletters de naam van het parfum, Rosabotanica, met daaronder de naam van het modehuis, Balenciaga. Op de doos zie je tekeningen van een bloem rechtsonder en planten. De flacon ziet er ongeveer hetzelfde uit. De flacon heeft een mintgroene rand. Onderaan de flacon zie je de naam van het parfum en de naam van modehuis terug. De flacon is versierd met enkele bloemen. De dop is ook speciaal. De dop gaat door in de flacon en is zwart-wit gestreept. Hieronder zie je nog een foto van het parfum maar nu alleen van de flacon.


Rosabotanica is een frisse en florale geur. Het is een sprankelend maar toch licht parfum dat is opgebouwd rond een bruisende roos.

Het gezicht voor dit parfum was de Amerikaanse actrice Kristen Stewart. Hieronder zie je haar in de reclameadvertentie voor dit parfum.


Hieronder vind je de parfumnoten.

Topnoten: hyacint, vijgenbladen en petitgrain

Hartnoten: roos, roze peper, kardemom en pompelmoes

Basisnoten: witte amber, cederhout, vetiver, patchoeli en houtnoten

Anjana 

Populaire posts van deze blog