Acqua di Parma

Voor de laatste blog van mijn Italiaanse maand ga ik het hebben over een parfum van het Italiaanse nichemerk Acqua di Parma. Het bedrijf werd in 1916 opgericht in Parma, Italië. Vandaag maakt het bedrijf nog altijd parfums van hoogstaande kwaliteit. Alle geuren die Acqua di Parma tot nu toe maakte, zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Vandaag ga ik het hebben over Iris Nobile. Dit is een eau de parfum en kwam uit in 2006. Zoals je misschien al kan raden, is dit parfum opgebouwd rond de Iris Pallida. Als je niet weet hoe deze bloem er uitziet, kan je hieronder een foto zien van de bloem.


Dit is dus zo’n iris. De iris stond altijd symbool voor keizers en koningen. Het was zelfs de favoriete bloem van Catharina de Medici. Zij was koningin van Frankrijk in de 16e eeuw. Vandaar ook nobile. Het is een nobele geur voor nobele vrouwen. Als je je even een koningin wilt wanen, is deze verfijnde en edele geur echt iets voor jou. Hieronder zie je een foto van het parfum met doos waarin het komt.


Zoals je kan zien, is de doos waarin dit parfum komt nogal speciaal. De doos heeft een cilindervorm en is Parmageel, typisch voor Acqua di Parma. In het zwart ken je de naam van het parfumhuis lezen en eronder in het paars de naam van het parfum. Daaronder kan je wapenschild van het parfumhuis. Dit alles zie je ook terug op de flacon. Deze is gemaakt van kristalglas en is ontworpen in Art Decostijl. De dop is gemaakt van waardevol bakeliet. Hieronder zie je nog een foto van het parfum maar nu alleen van de flacon.


Dit ontwerp wordt al gebruikt sinds 1930 maar voor de Nobilelijn is het ontwerp licht aangepast. De flacons van de Nobililijn zijn breder en compacter. De dop is matgoud.

Acqua di Parma maakt geen gebruik van modellen om hun parfums te promoten. Het wil dat de volledige aandacht naar het parfum en diens Italiaanse tradities gaat. Hieronder zie je een reclameadvertentie voor het parfum.


De foto richt zich op de fluweelzachte paarse Iris Pallida. Talloze bloemen omringen de flacon en barsten het gele doosje open met hun overvloed. Het vormt een lichtgevend frame voor het stilleven vol exclusieve elegantie. Zwarte letters links en rechts geven de naam van het etiket aan.

Hieronder vind je de parfumnoten.

Topnoten: bergamot, sinaasappel, mandarijn, iris en steranijs

Hartnoten: hibiscus, mimosa, oranjebloesem, tuberoos, ylang-ylang en cederhout

Basisnoten: vanille en amber

Anjana

Populaire posts van deze blog