Louis Vuitton California Dream

Vandaag bespreek ik voor het eerst een nicheparfum. Het nicheparfum dat ik vandaag ga bespreken is California Dream van het Franse modehuis Louis Vuitton.

Als ik spreek over niche parfums dan spreek ik over parfums die niet verkrijgbaar zijn in de gewone parfumerie en meer dan €100 kosten. Soms betaal je wel €200 tot €300 voor een nicheparfum. Deze koop je meestal in exclusieve parfumeries die alleen maar nicheparfums verkopen of op de website van het desbetreffende merk. Deze merken zijn voornamelijk kleinere parfumhuizen meestal gerund door een familie die al enkele eeuwen parfum maakt. De samenstelling van een nicheparfum is minder synthetisch dan een gewoon parfum. De parfumnoten zijn intenser en echter. Er wordt minder gewerkt met alle toevoegingen die voor een gewoon parfum wel worden gebruikt. Hier kun je de meeste ingrediënten gewoon uitspreken.

Vandaag ga ik het dus hebben over California Dream. Dit is een eau de parfum en kwam uit in 2020. Hieronder zie je een foto van het parfum met doos waarin het komt.


Zoals je kan zien hebben de doos en de flacon dezelfde kleuren, blauw en roze. Deze kleuren zijn geïnspireerd door de kleuren van een zonsondergang: de zonsondergang op het strand van Los Angeles dat in de staat Californië ligt. Vandaar de naam California Dream. Hieronder zie je nog een foto van het parfum met een reiskoffertje dat je erbij krijgt als je het via de website van Louis Vuitton bestelt.


Het witte koffertje sluit magnetisch zodat jouw parfum volledig beschermd is. Hieronder zie je opnieuw een foto van het parfum maar nu alleen van de flacon.


Als je zo’n nicheparfum van Louis Vuitton koopt, kan je het laten bijvullen in een parfumerie met een navulstation.

Zoals je kan zien, heeft de flacon prachtige kleur van een zonsondergang terwijl de dop zwart is met het logo van het huis.

Dit parfum heeft geen gewone reclameadvertentie. In plaats daarvan is er een foto van het parfum genomen op een van die typische reddingswachthuisjes die je op een Amerikaans strand vindt. Je hebt deze zeker al eens zien voorbijkomen op tv in een film of serie.


Hieronder vind je de parfumnoten.

Mandarijn, muskus, peer, ambrette, benzoë

Anjana

Populaire posts van deze blog