4711 eau de cologne

Vandaag ga ik het hebben over het ‘water van Keulen’ oftewel de oudste eau de cologne, de blauwe 4711. Hieronder zie je een afbeelding van de eau de cologne.


Ik denk dat we deze flacon allemaal nog wel kennen van onze grootmoeders. Tegenwoordig is eau de cologne het lichtste parfum dat er is. De concentratie is zo licht dat het lichter is dan een eau de parfum en een eau de toilette. Maar eigenlijk is eau de cologne gewoon de Franse vertaling van water van Keulen. De Duitse stad waar dit parfum ontstond en nog altijd wordt gemaakt. Het nummer 4711 verwijst naar het huisnummer van de winkel en atelier in Keulen. Hieronder zie je een foto van de winkel en atelier.


Hieronder zie je een reclame van deze eau de cologne uit de naoorlogse jaren.


Deze eau de cologne wordt al meer dan 222 jaar gemaakt en is in verschillende formaten verkrijgbaar. Hieronder zie je een afbeelding van de verschillende formaten van de flacons.


Met de feestdagen in aantocht vind je hieronder een foto van een cadeaubox van dit parfum. Deze cadeaubox bevat de eau de cologne en enkele verfrissingsdoekjes van de eau de cologne. Is je interesse gewekt en wil je het cadeau doen aan jezelf of iemand anders dan weet je hoe een cadeaubox van dit parfum er uitziet.


Al meer dan 222 jaar is deze eau de cologne onveranderd en zijn de ingrediënten en etherische oliën nog altijd dezelfde. Deze vind je hieronder.

Topnoten: bergamot, citroen en sinaasappel

Hartnoten: lavendel en rozemarijn

Basisnoot: neroli

Anjana

 

Populaire posts van deze blog