Florabotanica Balenciaga

Vandaag ga ik het hebben over Florabotanica van Balenciaga. Balenciaga is een Spaans luxe modehuis genoemd naar de Baskische ontwerper Cristobal Balenciaga die dit modehuis is gestart. Tegenwoordig is het hoofdkantoor en atelier gevestigd in Parijs. Florabotanica is een eau de parfum en kwam uit in 2012. Hieronder vind je een foto van het parfum met de doos waarin het komt.


Zoals je kan zien, is de doos rijkelijk versierd met bloemen. De rode bloemen vormen het hart van het parfum. Zij verwijzen naar de rozen en anjers in het parfum. Bovenaan heeft de doos een witte rand met in het zwart de naam van het parfum, Florabotanica, en de naam van de ontwerper, Balenciaga. Dit wordt overgenomen op de flacon. De dop en het verlengde van de spray zijn zwart en wit. Dit staat voor een minimalistisch en grafisch design. Het rood en blauw van de bloemen zie je terug in de randen van de flacon. De linkerkant is rood en de rechterkant is blauw.

Hieronder zie je nog een foto van het parfum maar nu alleen van de flacon.


Balenciaga Florabotanica is een bloemrijke groene tocht door de botanische tuinen van de 18e eeuw. Hierin worden traditie en moderniteit gecombineerd. Het parfum is mysterieus en mooi. Het zal je aangenaam verrassen.

Het parfum is ook verkrijgbaar als rollerbal van 10 ml. Handig om mee te nemen in je handtas. Hieronder zie je een foto van de rollerbal.

Zoals je kan zien, is ook hier het doosje rijkelijk versierd met bloemen. De rollerbal heeft wel een zilveren dop. Dit is anders bij de flacon.

Het model voor dit parfum was Amerikaans actrice Kristen Stewart die tegenwoordig één van de vaste modellen is voor Chanel. Hieronder zie je een reclamefoto van haar voor het parfum. Ze draagt een bloemenjurk uit de toenmalige collectie met daaronder een paar zwarte bottines om het allemaal wat stoerder te maken.


Hieronder vind je de parfumnoten.

Topnoot: munt

Hartnoten: roos, anjer en cannabis

Basisnoten: vetiver en amber

Anjana

Populaire posts van deze blog