Yves Saint Laurent Libre

Vandaag ga ik het hebben over Libre van het Franse modehuis Yves Saint Laurent. Ik ga het hebben over de eau de toilette. Deze kwam uit in 2021 en is zachter dan de eau de parfum. Perfect voor de lente. Hieronder zie je een foto van het parfum met de doos waarin het komt.


Zoals je kan zien, is de doos zwart omrand. De voorkant heeft in rozige huidskleurige letters het logo van Yves Saint Laurent, YSL met daarop in gouden drukletters Libre. Dit is het Franse woord voor vrij. De flacon is rechthoekig en langwerpig. Onderaan is in gouden letters het logo, YSl, op de flacon genageld. De hals is versierd met een ring van dunne gouden kettinkjes. De dop is asymmetrisch in gelakt zwart. Met dit alles wil Yves Saint Laurent de flacon een stoere uitstraling geven. Hieronder zie je nog een foto van het parfum maar nu alleen van de flacon.


Dit parfum is duurzaam gemaakt om de groei van de lavendel niet te verstoren en om lokale gemeenschappen te steunen. Yves Saint Laurent heeft altijd een speciale band met Marokko gehad. Hier kwam hij tot rust maar ook om inspiratie op te doen.

De oranjebloesem die voor dit parfum werd gebruikt, wordt met de hand geplukt door vrouwen in Rabat-Salé-Kenitra in Marokko.

De bourbon vanille die hier wordt gebruikt, komt uit Madagaskar waar de boeren een eerlijke prijs voor krijgen zodat hun inkomen met 25% stijgt.

De Diva Lavendel die voor Libre wordt gebruikt, wordt met de hand geplukt. Het steeltje en de bloem worden gestoomd zodat er een mooie olie ontstaat. Daarna wordt CO2 er uit gefilterd zodat alleen de beste olie overblijft.

Het gezicht van dit parfum is de Britse zangeres Dua Lipa. Hieronder zie je haar in de reclameadvertentie voor dit parfum.


Hieronder vind je de parfumnoten.

Topnoten: lavendel, bergamot en mandarijn

Hartnoten: jasmijnthee, oranjebloesem en jasmijn

Basisnoten: muskus, vanille en ambergris

Anjana

Populaire posts van deze blog