Sensai The Silk

Vandaag ga ik het hebben over het eerste en enige parfum van het Japanse huidverzorgingsmerk Sensai. Zij hebben schoonheidssalons over heel de wereld en zijn gespecialiseerd in huidverzorging en make-up. Deze producten voelen als zijde op de huid. Nu heeft Sensai een eau de parfum en een eau de toilette aan hun gamma toegevoegd met de toepasselijke naam The Silk. Beide kwamen uit in 2015. Vandaag ga ik het hierover hebben. Hieronder zie je een foto van de eau de parfum en daaronder de eau de toilette met de doos waarin de parfums komen.

Zoals je kan zien, is de doos wit met in het midden een cirkel met daarin de naam van het merk en de naam van het parfum. Bij de eau de parfum staat dit in het goud en bij de eau de toilette staat dit in het zilver op de doos. De flacon is voor beide een klein beetje verschillend. Beide flacons hebben de vorm van een cocon met rond de dop en de flacon zijdedraden gewikkeld. Bij de eau de parfum is dit in het donkergeel maar bij de eau de toilette zijn het doorzichtige draden. Beide flacons hebben onderaan een dikke bodem met daarop de naam van het merk, Sensai, en de naam van het parfum, The Silk.

De reclameadvertentie van The Silk is heel minimalistisch. Geen model, alleen de parfumflacon omringd door de specifieke zijde die zij gebruiken, Khoishimaru silk, het hoofdingrediënt van het merk. Hieronder zie je de reclameadvertentie.


Zoals je kan zien, staat de eau de parfum hier centraal. Toch is de eau de toilette ook de moeite waard. Om die reden heb ik besloten een review te schrijven over zowel de eau de parfum als de eau de toilette. Wat ik ook interessant vind, is dat de parfumnoten voor beide parfums identiek zijn. Toch is de eau de parfum weelderig, verfijnd en sensueel terwijl de eau de toilette fris, delicaat en charmant is. Bij de eau de parfum ligt de nadruk op het amberakkoord terwijl bij de eau de toilette de nadruk ligt op bloemige accenten.

Hieronder vind je de parfumnoten.

Topnoten: viooltjesblad, roze peper, peer en bergamot

Hartnoten: pioenroos, Sharry Babyorchidee, lelietje-van-dalen en amber

Basisnoten: muskus en tonkaboon

Anjana

Populaire posts van deze blog