Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Vandaag ga ik het hebben over een niche parfum. Ik ga het vandaag hebben over Baccarat Rouge 540 van Francis Kurkdjian. Hij is de neus achter vele parfums waaronder het parfum van vorige week en heeft ook zijn eigen parfumhuis, Maison Francis Kurkdjian. Samen met Maison Baccarat heeft hij dit parfum samengesteld. Maison Baccarat maakt kristallen. Beide maisons bevinden zich in Parijs.

Ik bespreek vandaag de eau de parfum. Deze kwam uit in 2015. Hieronder vind je een foto van het parfum met de doos waarin het komt.


Zoals je kan zien, is de doos wit met in goud de naam van het parfumhuis, Maison Francis Kurkdjian Paris en daaronder in het bordeaux de naam van het parfum, Baccarat Rouge 540. Op de zijkanten en de achterkant staat in het goud een afbeelding van een pilaar en een luster. Op de flacon zie je de het goud en bordeaux terug. De flacon is een robuuste vierkant met een gouden dop. Op de voorkant van de vierkantige flacon zie je een bordeauxrood vierkant met goud omringd. Op dit bordeauxrode vierkant staat de naam van het parfumhuis en de naam van het parfum.

Dit parfum is verkrijgbaar in 70ml en 200ml. Voor 70ml betaal je €215.

Hieronder zie je nog een afbeelding van het parfum maar nu alleen van de flacon.


Het parfum heet Baccarat Rouge 540. De 540 verwijst naar de temperatuur die nodig is om Baccaratkristal zo rood te krijgen.

Dit parfum is warm, verleidelijk en sensueel maar ook een poëtische alchemie.

Het parfum is ook verkrijgbaar in handtasformaat. Dan krijg je vier miniparfums met een parfumhouder waarin er al één zo’n miniparfum inzit. De andere drie komen in net zo’n doos als waarin het parfum komt. Hieronder zie je een foto van dit handtasformaat.



Dit parfum heeft geen reclamecampagne. Het rekent op mond-tot-mond reclame. Zoals de meeste niche parfumhuizen.

Hieronder vind je de parfumnoten.

Topnoten: saffraan en jasmijn

Hartnoten: amberhout en ambergris

Basisnoten: sparhars en cederhout

Anjana

Populaire posts van deze blog