Issey Miyake L’eau d’Issey

Vandaag ga ik het hebben over l’eau d’Issey van de Japanse ontwerper Issey Miyake. Ik ga vandaag de eau de toilette bespreken. Deze kwam uit in 1992. Hieronder zie je een foto van het parfum met de doos waarin het komt.


Zoals je kan zien, heeft de doos een speciale vorm. Het heeft de vorm van een ruit. De doos is wit met in het midden een zilveren vierkant met in het zwart de naam van de ontwerper, Issey Miyake, en daaronder de naam van het parfum, l’eau d’issey. Onderaan staat in het zwart dat het een eau de toilette is. Dit staat ook onderaan de flacon. Die op zijn beurt ook een speciale vorm heeft. Daar zit een leuke anekdote achter. Tijdens een nacht in Parijs zag Issey Miyake de maan boven de Eiffeltoren schijnen. Zo ontstond een kegel. Een cirkel en een slank silhouet. Een lijn die zich uitstrekt met daarboven een bal die lijkt te zijn opgehangen. Zo is het idee voor de flacon ontstaan. Hieronder zie je een foto van de Eiffeltoren. Dan heb je een idee waar de vorm van de flacon op is gebaseerd.

Hieronder zie je nog een foto van het parfum maar nu alleen van de flacon.


Zoals je kan zien, is de flacon een smalle driehoek, dezelfde vorm als de Eiffeltoren. De flacon heeft een zilveren dop met op de top een zilveren bolletje wat dus de maan moet voorstellen. Anderen beweren dat het een druppel water voorstelt zoals de naam doet vermoeden. Eau is water in het Frans. Persoonlijk vind ik het verhaal over de maan in Parijs toch mooier. Wat vind jij?

Dit parfum is licht en fris maar ook bloemig. Perfect voor iedere dag.

Hieronder vind je de parfumnoten.

Topnoten: lotus, meloen, fresia, rozenwater, roos en cyclamen

Hartnoten: lelietje-van-dalen, lelie, waterpioen en anjer

Basisnoten: muskus, tuberoos, exotische houtsoorten, schijnhulst, amber, ceder- en sandelhout

Anjana

Populaire posts van deze blog